Tips från DSF:filmtips!

Nu tänkte vi på De sjukas riksförening tipsa om lite bra filmer som är sevärda.

Avatar
Jag tror de flesta har sett Avatar och håller med om att det är en grym film (dock inget jag håller med om). Den är i alla fall väldigt snyggt gjord och är väldigt lång om man nu har lust med att fördriva tid.
Den handlar om när människor gör så kallade avatars och kan prata och kommunicera med urbefolkningen på planeten Pandora. Lite dålig info, men jag kan inte säga mycket bättre...


Schindlers List
Ett grymt bra drama om förintelsen och fabriksägaren Oscar Schindler som ger jobb åt judar för att rädda dem undan förintelsen. Superbra film i svart-vitt (det gör hela filmen) med jättebra skådespelare. En väldigt lång film som kan locka fram en hel del tårar.


Due date
Jag tror nog detta är den roligaste filmen jag har sett. Den är så sjuk och vrickad att den blir hysteriskt rolig. Verkligen en film som MÅSTE ses!
Den handlar om en rik snubbe (Robert Downey Jr) som måste köra bild genom typ hela USA hem för att hinna till sitt första barns födelse. På vägen får han med sig en liftare som är hans raka motsats.
Riktigt rolig är den, haha!


Seabiscuit
Superbra film om den lilla och världskända galoppören Seabiscuit. Ända från det att han inte kunde bli riden till att han vinner löp hit och dit. Den är jättebra och fina hästscener, definitivt något för hästmänniskan.


Moulin Rouge
En av mina favoritfilmer, väldigt bra och mycket fin. Har sett den tusen gånger men ännu har jag inte tröttnat. Den handlar om Satine som är en kurtisan på (?) Moulin Rouge på 1900-talet. Och författaren Christian som blir kär i henne. Mycket musik, skratt & tears ;)


Nu hinner jag inte skriva fler för denna gången, kommer fler en annan gång!

Dags för lite uppdatering?

Hallo!

Eftersom både jag och kollegan nu frisknat till har det blivit lite tid över till föreningen, vi kan endast jobba på deltid med den eftersom vi har annat att sköta, så som skolan. Men ett inlägg då & då för alla er sjuklingar där ute i landet ska vi såklart försöka fixa.
Det är oerhört mycket jobb med en så pass stor förening som våran och kanske ni då kan förstå att det kan bli lite svårt att hinna med att både sköta förening och driva hemsidan. Det är ju förstås mycket mer jobb än det som syns på hemsidan.
Men jag tänkte i alla fall lägga in lite tips sen också, spännande!
Hoppas ni fortsätter följa De sjukas riksförening - föreningen för dig som är sjuk.

Ha det bra! :D

RSS 2.0