Tips för att hålla sig frisk

Det finns mycket man kan göra för att hålla sig frisk och minska risken för sjukdomar. Om man har en så kallad "hälsosam livsstil" så minskar man risken att bli sjuk. Jag tänkte skriva ner några enkla punkter som hjälper till att hålla dig frisk som en nötkärna.

- Sov ordenligt. När man sover dåligt, eller korta perioder så minskar kroppens motståndskraft. Försök att sova minst 8 timmar varje natt.

- Stressa inte. Stress är väldigt vanligt och man kan försöka minska stressen genom att "slå av på takten", inte pressa sig själv för mycket och faktiskt inse att det finns tid för att göra saker vid senare tillfällen också. Men man behöver ju inte bli lat, haha.

- Ät mycket grönsaker och frukt. I grönsaker och frukt finns det vitaminer och grejer som stärker immunförsvaret. Ta för vana att äta några frukter om dagen. Eller som man säger, one apple a day keeps the doctor away.

- Rör på dig ordentligt. Motionera ordentligt och sitt inte stilla för mycket. Tänk bara på att duscha om du blivit svettig, inte bara för att det är fresh (haha) men för att undvika att frysa och bli sjuk då det är lätt att bli det när man är svettig och varm och det inte är jättelätt att märka om man är kall (?).

- Njut av livet! Det är bra för kroppen att vara positiv och glad. Låter kanske lite oseriöst, men sant är det.


Alla kan vi hitta glädje i något :D

Hapiness make life easier

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0